http://re-dizain.blogspot.com/search/label/SAMLING

Kul att du hittat hit!

Välkommen till Re-dizain, en liten värld av retro skandinavisk design från 50-60-70-talet.
Jag är en kulturarvsvårdare och är ständigt på jakt efter nya föremål att forska om. Största intresseområde är tyg!
Ibland blir det tips om "gör själv" saker, loppisfynd och mängder tyg som väcker känslor och nostalgi.
Så glöm inte att följa re-dizain!!!
Lämna gärna kommentar på mina inlägg då hittar jag vägen till dig.


21 feb. 2011

Senaste fynd- Loppisfynd

Igår hann jag inte beskriva mina fynd och lovade komma med specen idag.


Ira plåtburk design Anita Wangel i fint brukskick. Genom åren har jag haft alla färger och storlekar. När jag tröttnar åker dom på tradera. Idag har jag bara en grön i samma storlek som denna och en orange i större stl. samt en bricka i orange. Ira har ju så många fina mönster och färger så jag måste ha lite av varje:)
Den minsta mermeladburken jag sett och blivit så kär i på loppismässan kommer från tyska W.Goebel. Den är verkligen helt underbar ! Vi kommer nog leva ihop tills döden skiljer oss åt:)

Lilla söta Malin av Lisa Larson har råkat ut för en misshandel av någon elak människa, den är ihop limmad , hade tappat ett ben och lite till. Malin satt ensam med ett tvåsiffrigt pris i fin skåpet  hos den lokala antikhandlaren. Jag tänkte att hon behövde bli omhändertagen av någon som  mig, jag är ju inte hel alla gånger heller:) 

Dessa är troligtvis syskon till Randi serie som Percy har gjort men har samma vridna mönster som snoddas av Lennart Andersson för Gullaskruf. Herr Muvarp, hjälp...

Jag gillar turkosa glas och dessa är fina men funktionen har Gunnar Ander glömt bort då han designade dessa som badrumsserie för Lindshammar.( att plocka ut bomullen utan pincett, det du...omöjligt). Sedan tidigare har jag en parfymflaska från samma serie fast i en mer mint färg. Kunde inte lämna dom båda för en Selma..


Ålder på dessa efterrättsskålar vet jag inte men kolla vad vackra dessa är.


Troligen största fynd denna helgen är ljuvliga Flora glas designade av min favorit finsk glas formgivare Oiva Toikka, för Nuutajärvi. På tal om Toikka så har jag innan min solresa fyndat 6 dricksglas i serie jag samlar på   Pioni.


Hittade 2  violett snapsglas som måste vara släkt med dom andra violett / turkosa glasen som jag har många udda sedan tidigare och inte vet var dom kommer ifrån. Men tålamodet har  jag, rätt som det är så dyker upp något kunnig här i bloggvärlden:)


Ett fantastisk  lövformat fat från Gabriel fyndade jag på PMU för 3 guldpengar. Gabriel hörde väl till UE ett tag eller har jag fattat fel? 

Har sedan tidigare 2 fina fiskfat från Gabriel som jag tycker om.  Någon som vet något om dessa?
Det svarta fräcka fiskfatet kommer från Andersson Johansson Höganäs.


Innan resan fyndade jag också en gräddkanna med sockerskål i svart glas Åfors. Kolla formen och mönstret(hoppas att du kan se) Vilka former!
I helgen fyndade jag också en sypuff (ett klä om projekt), en mycket vacker stor 50-tals färgäkta duk,en lampa som är troligtvis Ikeas och påminner om Semi tulip Fog och Morup fast denna är i plast.
En mormorsfilt, ett utsökt arbete i mjuk ull som är faktiskt skön att vira om sig. Nyskick. Filten är till salu!


Innan semester hittade jag också en buteljgrön mjölkkanna som jag själv misstänker vara M. Bratt ?

Då fyndade jag också 1 fat med växter UE och 1 turkosa form från  Bo Fajans  


Nu har ni lite mer info om mina senaste fynd:)
Som jag skrev man får inte ha förstora förhoppningar när man åker på loppis, ibland är det mycket ibland inget. För att tillfredsställa fyndbehovet kan man åka till flera ställe på samma dag och det finns antikaffärerna också. Faktiskt kan man fynda där också:) 
Ha det bäst!!!  

10 kommentarer:

La luz del norte sa...

Så masse fint!

De dessertskålene er bare helt fantastisk nydelige!!!

Unknown sa...

Så masse fine ting du fant. Her i norge er det nesten helt umulig å finne Ira design...tror jeg må reise en tur på loppis i Sverige snart;))

Helena sa...

Jag blir helt andlös när jag ser allt snyggt du hittat!!! Mormorsfiltar är så fina och den där puffen.... Mums!

Lotten sa...

Oj, vad mycket fint du hittade! Efterrättsskålarna var urfina i alla sina färger och turkost glas går jag oxå igång på ;-)

A-L sa...

Dom ljusblå vridna glassakerna är från Åfors glasbruk har jag för mig.

DollybirdRetro sa...

Vilka härliga fynd!
En sypuff är ju ett måste!
Måste helt klart få tag på en jag oxå!
Tänkte köpa en för ett tag sedan men den hade så ruskigt fult tygomslag,pastell 80-tal ja say no more....men det ångrar jag bittert idag...jag hade ju bara kunnat sy om den såklart!
Ibland hänger inte loppis hjärnan med riktigt.
Följer din blogg med stort intresse!

Ha en fin kväll!

Linda

Herr Movarp sa...

Massa fint! Den turkosa glasserien heter Italia och är mycket riktigt från Åfors!

Apropå bytet vi snackade om så har jag plockat ihop en del glas, ska fota så snart jag hinner...jag hade glömt detta faktiskt. Har jag nåt sätt att kontakta dig förresten, jag hittade ingen mejladress??

Basilica sa...

Dina bilder ger massor av minnen :-)

trillivippa sa...

Så mycket fint du hittat! Och nu fick jag hjälp att identifiera min turkosa bomullsburk, den måste också vara från Lindshammar! Den har samma turkosa färg som dina flaskor och samma vita dekor, men min är mer som en rak burk med stort glaslock så den är lite enklare att fiska upp bomullen ur.

Anonym sa...

Hej ! Mycket fina saker du har.Jag är ju väldigt intresserad av IRA (Anita Wangel,Ethel von horn .Har försökt att få reda på ngt om dom & ordet IRA ,men jag hittar inget ,funderar om du vet ngt ? jag försöker att köpa brickor och burkar underlägg och så i samma och idag fick jag en bricka som vunnit ,men på den står det inget namn eller IRA men på alla mina andra saker står det (namn och Ira)Vet du ngt om det ? Eller har du ngr tips var jag kan söka/ MVH KICKI-BURKSAMLARE HEJDÅ

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
[Valid Atom 1.0]