http://re-dizain.blogspot.com/search/label/SAMLING

Kul att du hittat hit!

Välkommen till Re-dizain, en liten värld av retro skandinavisk design från 50-60-70-talet.
Jag är en kulturarvsvårdare och är ständigt på jakt efter nya föremål att forska om. Största intresseområde är tyg!
Ibland blir det tips om "gör själv" saker, loppisfynd och mängder tyg som väcker känslor och nostalgi.
Så glöm inte att följa re-dizain!!!
Lämna gärna kommentar på mina inlägg då hittar jag vägen till dig.


8 okt. 2008

Dagens loppisfynd Semi tulip lampa Fog & Morup dansk designDetta var dagens eller kanske månadens största fynd! Jag blev helt paff när jag såg lampan liggandes på en hylla bland ikeas billig s...lampa och tom 10 kr billigare! 40SEK pröjsade jag denna klassiker jag bara kunde drömma om! 60 cm i diametern dvs den näststörsta i sortimentet och i vit färg, bättre kunde det knappast bli! Lampan är klassad som klassiker och finns omskriven bla i Pantons bok. för design ansvarar Claus Bonderup och Torsten Thorup, år 1967. Läs mer här.
Bilden är lånad från länken.

8 kommentarer:

Maria sa...

Härligt fynd! Ett sådant fynd som många kanske missar...

Lotten sa...

Wow! Vilket härligt fynd! Tyvärr är de flesta loppisar idag väldigt medvetna om vad det är för saker de har..... så det är svårare att göra fynd men ibland kan man ha tur;-)

Skaparstigen sa...

Så roligt för dig! Den ser verkligen snygg ut!

Anonym sa...

Men så heldig du har vært!!! det er jo et sånt funn som alle vi loppisjagare håper på å kunne gjøre!
Gratulerer!
Hilsen Kardemomme :)

Retro Elephant sa...

Vilket lyxigt kap!

//Lina

Anonym sa...

Denna lampa är lika mycket IKEA som fog o mörup beroende vilken lapp som sitter i .ville bara lägga till det även om det är ett gammalt inlägg. Från början gjorde fog mörup denna sen fick ikea ensamrätt på denna lampa i sverige. Du skulle aldrig se skillnad på dem.
Står skrivet i flera äldra ikea kataloger, jag gjorde själv detta klipp och hittade denna informationen.

Henrik sa...

Gjorde samma fynd selv nu i helgen. Der satt dock IKEA etiketten kvar på undersidan. I øvrigt kan man se skilnad ved att fog o mørups spets fortsetter i ett stycke opp omkring sladden (som i øvrigt er tygkledd). På IKEAs er det en tillskruvat platsspets (och plastsladd).

Pytt med det... Køpte nøjd IKEAs kopia och tycker den er skitsnygg, men hoppas att kunne "uppgradera" till fog mørups en dag (men som nevnt er sannolikheten inte så stor lengre...)

Anonym sa...

Jag har en Semi i crome 60 diameter från Fog & Mörup som jag köpte för 50sek för tio årsedan. Idag hittade jag en Semi vit 60 diameter från IKEA för 100sek.

Båda har tygsladd och spetsen fortsätter lika långt upp. Finns ingen skillnad. IKEA måste bara ha köpt licenstillverkningen och det är fortfarande orginaldesign. Idag är det Gubi som tillverkar dom för övrigt. Nypris 4000sek för en 60 diameter.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin