http://re-dizain.blogspot.com/search/label/SAMLING

Kul att du hittat hit!

Välkommen till Re-dizain, en liten värld av retro skandinavisk design från 50-60-70-talet.
Jag är en kulturarvsvårdare och är ständigt på jakt efter nya föremål att forska om. Största intresseområde är tyg!
Ibland blir det tips om "gör själv" saker, loppisfynd och mängder tyg som väcker känslor och nostalgi.
Så glöm inte att följa re-dizain!!!
Lämna gärna kommentar på mina inlägg då hittar jag vägen till dig.


11 nov. 2010

Retro täcken , underbara loppisfynd!

Äntligen så har jag fyndat täcken igen:)


Det rosa-orange täcket är i junior stl.och helt ljuvligt 50-tal. Tyget är som vackert målad tavla, lent och fint och stoppning är i bomullsvadd så där med lite tyngd. Jag blev så barnsligt kär i det. Noa har ju ett täcke som är jättevackert orange med små retro blommor som jag visat här men detta är i helt annan stil.


Samtidigt fyndade jag 2 av det grön-lime med små vita blommor i vuxenstorlek . Kunde inte motstå dom fast jag har redan såååååå många fina. Jag kan aldrig motstå gamla fina täcken med glada mönster och färger.
Dessa kör jag direkt i maskin på 40 grader så dom blir riktigt rena och sköna. Jag har la skrivit någon gång att jag tvättar allt som kommer in i hemmet (har lite bacillskräck). Kan man ha det och älska gamla prylar? JA! Vatten och tvättmedel går åt en del här:)


I fall någon undrar vad jag gör med alla mina täcke....det finns inget goare än att mysa i soffan bland alla sköna täcken efter en kall dag i skolan tycker Noa...
Ha det bäst


5 kommentarer:

Namaste (jeo74) sa...

Ååååååh, du finner så mye fint!!!!
Jeg må nesten få spørre hvilken del av Sverige du bor, for jeg tror jeg må legge neste sommerferie til dette fantastiske området :o)

Takk for at jeg fikk låne bilder fra den fantastisk flotte bloggen din. Det kommer nok et innlegg en av de nærmeste dagene tenker jeg.

Lykke til med alle bestillingene dine. Hadde vært gøy om du hadde vist det du lager her på bloggen din. Du er så flink og inspirerende!

Randiga Tråden sa...

Håller med, dina täcken är så fina. Jag är också svag för dem. Kuddar mm som inte går att tvätta lägger jag i frysen några dagar eller hänger ute i vinterkyla. Så de riktigt fryser ner. Trevlig helg, kram Brittmari

Mimi sa...

What a cute picture for Noa! I can see the sweet and comfortable blanket lead her to a good slepp! Have a nice weekend!! Hugs Mimi

Lotten sa...

Åhh den översta bilden ger mig gåshud! Kudden med grisar på är såå fin och täcket ser underbart ut! Jag har flera sådana täcken med och dom är såå sköna att ha över sig när man softar i soffan eller sitter och virkar.

Tusen tack för bonusen i Tradera-paketet! Såå fina lappar.... kommer att vara med i ett syprojekt snart!

PS. Jag tvättar oxå allt som kommer in i huset... är rädd för diverse djur, loppor och smuts ;-)

Kraam Lotten

Maria sa...

Jag funderade just vad du gör med alla fina täcken. Man kan ju ha dem som överkast också, det har jag med två gamla täcken som kommer från min farmor och farfar. (De täcker ju inte hela sängen, men det gör inget)
Jag tvättar också och diskar allt jag släpar hem från loppis. Ibland kan jag känna att det är tvättat, men om det då luktar "fel" tvättmedel så vill jag ändå tvätta.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin