http://re-dizain.blogspot.com/search/label/SAMLING

Kul att du hittat hit!

Välkommen till Re-dizain, en liten värld av retro skandinavisk design från 50-60-70-talet.
Jag är en kulturarvsvårdare och är ständigt på jakt efter nya föremål att forska om. Största intresseområde är tyg!
Ibland blir det tips om "gör själv" saker, loppisfynd och mängder tyg som väcker känslor och nostalgi.
Så glöm inte att följa re-dizain!!!
Lämna gärna kommentar på mina inlägg då hittar jag vägen till dig.


16 juli 2009

Mitt funktionella loppisfynd, 70-tals bäddDetta är verkligen mitt mest behövda fynd för 250 kr! Jag skulle ha missat den om inte överdragstyget hade vinkat till mig! Jag såg det från 10 meters avstånd! Vackert tyg! "Det kan nog bli några väskor av det:)" tänkte jag. När jag tittade närmare på bädden så förståd jag att det kunde omvandlas till dubbelbädd samt att den hade en jättelåda på hjul under. wow! Perfekt till pågående projekt (dom sakerna som oftast ligger mitt på golvet i mitt i syateljén).
Tyget på dynorna är i ganska bra skick, lätt blekt men inga skador. Det fanns ett litet hål som jag lagade direkt efter tvätten.
Men vet ni vad, jag har förstått att jag har en extra omgång med passande klädsel som jag fyndade i Stenstorp i vintras:). Där klädde jag av en bäddsoffa(liknande min). Eftersom tyget var så läckert kunde jag inte motstå det och så betalade 400 kr för enbart överdragen vilket var pris för hela bädden:) Säljaren tyckte att jag var helt galen:)! Vilket öde, kan ni förstå det :)
Soffan är redan på plats:)


6 kommentarer:

Kajsa/Nytt om sytt sa...

Jag är ganska säker på att den där soffan heter Pixbo och kommer från IKEA. Funkar bra att sova på om man lägger på en extra madrass för originalmadrassen är ganska tunn. Vi hade en sån i vår första sommarstuga, dock inte alls med så fin klädsel.

Ett finfint fynd!

Lotten sa...

Wow! Vilket kap! Skitsnygg heltenkelt;-)

Re-dizain sa...

Tack Kajsa för information. Det stämmer att det är Pixbo, det står skrivet med markeringspenna på skummadrassen. Överdragen är märkta innuti: Sytt av nr 8 :). Dom har då tillverkats i Sverige på den tiden :) Skitkul!

Persilja sa...

Snyggt!!! Min svärmor hade en sån soffa och där hade jag och mannen våra första hångel...:D Ser en asigt snygg ryakudde där till höger. Nu visar jag mitt fynd från dig hos mig. :D

Persilja sa...

Snyggt!!! Min svärmor hade en sån soffa och där hade jag och mannen våra första hångel...:D Ser en asigt snygg ryakudde där till höger. Nu visar jag mitt fynd från dig hos mig. :D

Enalicious. sa...

Kanske att Ena kan få den? ;)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin