http://re-dizain.blogspot.com/search/label/SAMLING

Kul att du hittat hit!

Välkommen till Re-dizain, en liten värld av retro skandinavisk design från 50-60-70-talet.
Jag är en kulturarvsvårdare och är ständigt på jakt efter nya föremål att forska om. Största intresseområde är tyg!
Ibland blir det tips om "gör själv" saker, loppisfynd och mängder tyg som väcker känslor och nostalgi.
Så glöm inte att följa re-dizain!!!
Lämna gärna kommentar på mina inlägg då hittar jag vägen till dig.


24 juni 2016

Rädda Kärleken

Denna klänningen vann jag i en auktion i gruppen Kläder  från 50- 60-70 talet på Facebook som jag också är stolt grundare för. Gruppen hade inte levt idag om inte världens mest fantastiska Malin Wiktoräng administrerat gruppen ihop med mig. Sen flera år tillbaka är det några andra duktiga tjejer som driver gruppen bla Tova Nasavi som är verkligen en riktig pärla.Tillbaka till klänningen. Jag blev så kär i klänningen då jag såg annonsen så jag läste aldrig beskrivning utan gav bud och vann. Blev lite lätt chockerad när säljaren skickade bild och undrade om jag sett alla fel ...vad säger man när man handlar med hjärtat.

Säljaren är jättemysig och har gjort allt enligt reglerna ; det var bara min blinda kärlek som köpte hem nästan en trasa.
Men inte vilken trasa som helst utan Viola Gråstens tyg i superfin klänningsmodell.


Fel på klänningen :
Lagningar under ärmarna som har släppt
Sömmarna som hade släppt
Minst 30 slitage /mindre hål över hela klänningen
De flesta knappar saknades.

Jag bestämde mig för att laga den och även göra den till en unik klänning.

Knapparna klädda i gult Kukka tyg design Marjatta Metsovaara som har suttit på en gammal trasig fåtölj.  Hade även en bit kukka från fåtöljens dyna som jag använde till applikationer. Fliselin dubbelhäftande hade jag också hemma. Jag har mycket "bra ha" här hemma ;-)

Så här gjorde jag:
Först lagade jag Sömmarna och förstärkte de trasiga ställen där de gamla knapparna suttit. Jag även förstärkte Lagningar under ärmarna där jag på baksidan använde ett tyg i liknande färg och sydde några zigzag sömmar över .Sedan strök jag dubbelhäftande fliselin på baksidan av kukka tyget. Klippte bit efter bit och strök över hålen. Därefter sydde jag runt dom med applikationssöm (no no ej för hand )
Då var alla hål borta och då var det bara att sy dit knapparna.

Supernöjd med arbetet som var riktigt kul och gav ett fantastiskt bra resultat :) Värd en kvällsjobb eller vad tycker ni ?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Superfint! Kul idé att blanda! :) har en lampa i samma mönster som det blå tyget. Vet du vad det heter? Har enbart kommit fram till att det inte är oomph och inte kukka..

Elisabet sa...

Vilken fantastisk lagning! Använder du klänningen eller hänger den som ett konstverk?

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin