http://re-dizain.blogspot.com/search/label/SAMLING

Kul att du hittat hit!

Välkommen till Re-dizain, en liten värld av retro skandinavisk design från 50-60-70-talet.
Jag är en kulturarvsvårdare och är ständigt på jakt efter nya föremål att forska om. Största intresseområde är tyg!
Ibland blir det tips om "gör själv" saker, loppisfynd och mängder tyg som väcker känslor och nostalgi.
Så glöm inte att följa re-dizain!!!
Lämna gärna kommentar på mina inlägg då hittar jag vägen till dig.


19 apr. 2010

Ljuva ting i grönt- turkosa -blått , loppisfynd

Fyndat har jag allt!
Åkte till en loppis för att hämta upp mitt sidoboard i teak som jag köpte förra veckan och kolla vad mycket fint det blev, så här spontant!! Allt utom den gröna industrilampan har jag köpt idag på en och samma loppis:)



Den stora industrilampa i fantastisk turkosaaktig färg är min 3:e industri lampa här hemma som jag bara blev så kär i , 60 kr är den värd alla gånger eller? Flaskan till höger är också mer i vacker blå färg och i fin bullig form så för en Selma fick jag den med mig hem.


Ett så färggrant stort fat (35 cm) signerat Italy, troligtvis Aldo Londi. En så annorlunda liten vas (lagad) föll jag för trots att jag inte brukar köpa lagade saker men denna kunde jag inte motstå, signerad Desimone Italy.


 En orörd låda med 4 små Tupru  ljusstakar designade av Nanny Still för Riihimäan Lasi och två mycket färgstarka virkade grytlappar följde men hem.Skulle du kunna låta dessa vara kvar?


Ett somrigt  påslakan som kommer användas till sömnad  och en Jie blomsterplatta..


Jag är så nöjd och lättare 280 kr i plånboken:) Och jättekul har jag haft...
Noa följde med på loppis och var så nöjd eftersom hon hade fått i brevlådan ett par skor från Birkis som hon bara är kär i , men det förstår alla mammor med 5-års tejer varför:)
och jag har fått mina nya El naturalista jag skrev om här . Det blev svarta och dessa hittade jag i en underbar webshop Lebensart i Tyskland eftersom svarta var slut överallt...
En lyckad måndag...lovande början på en ny vecka!
Ha det bäst..............

16 kommentarer:

Anonym sa...

Underbara prylar...

Lotten sa...

Näe... jag hade då inte klarat av att gå ifrån de fina sakerna ;-) Grytlapparna var helt underbara.... och skrivbordslampan var ljuvlig både i färg och form!

Kraam Lotten

Randiga Tråden sa...

Jag hade inte heller lämnat något kvar. Din gröna industrilampa tycker jag bäst om. Vilka härliga skor du köper. Hoppas att din vecka fortsätter så här. Kram Brittmari

Minmill sa...

Så mye fint du har funnet på loppis! Jeg liker spesielt godt lampen du har funnet. Den var utrolig lekker.

Jenny Bergvall sa...

oj vad många härliga loppisfynd!!

till-vidas-ara sa...

Självklart var den underbara lampan värd 60 kr!!!!! Vilka fantastiska loppisfynd du alltid gör kära du - önskar du kunde skicka dina loppisbutiker till mig (ler) Gillade italienska vasen massor och det andra också! Nja det där med barnens sko-smak har inte jag heller fattat, hihi, men de växer väl till dig :)

Massa kramar Lycke

till-vidas-ara sa...

Fram med Paris-tavlorna bara (ler). Ja, nyfiken och glá som liten och ser du vad ljus jag var, hihi. Snön drar sig långsamt undan för varmgraderna är tyvärr inte så många, snyft - fast jag hjälper ju till så gott det går - har ont i halva kroppen idag och ett ben som värker efter snöskottandet, hehe..

Kramar Lycke

till-vidas-ara sa...

Men ÅÅÅååå...ALLTSÅ! Kikade in på dina Paristavlor och inte nog med att jag tyckte alla var HELT underbara...dessutom har du precis samma tankar som jag om denna stad!

Paris är även min drömstad och jag har i många herrans år fantiserat om att åka dit - sitta på mitt franska café och ha en hemlig vindlägenhet där jag kan vara romantisk och syndig ;)
Men jag har samma farhågor jag - man hör ju om deras kvinnosyn och att kanske inte drömmen är på riktigt...men jag vill ändå dit! Kanske vi skulle ta en tripp du och jag?!?

Kramis Lycke

Re-dizain sa...

Lycke: Jag vet inte om jag kommer våga åka dit någon gång.. Paris är en av få drömmar som lever kvar..men om du bestämmer dig för att resa dit så tror jag att jag följer med då!!!Jag tror att du skulle förstå mig även om jag skulle som i trans gå på gatorna och söka efter mina illusioner:)

Re-dizain sa...

Lycke angående Paris :Kolla ett gammalt inlägg hos mig.... http://re-dizain.blogspot.com/2008/09/drmstad-paris.html

till-vidas-ara sa...

O ja, jag skulle förstå dig precis, och jag skulle göra allt för att även jag få stanna i min dröm :)
Ojojoj, jag skulle kunna åka om några veckor bara, när det har blitt mer sommar överallt, men jag vet inte om kontot tillåter :) tycker det skulle vara helt underbart så vi kan väl hålla idén öppen (leeeer)

Kramhögar Lycke

Re-dizain sa...

Det låter klokt Lycke:)
Kramar

Bloggarmorsan sa...

Värt varenda krona! Turkost är skönt... Gillade ditt fat jättemycket!
Kramkram Helena

Maria sa...

Åhhhh...du bara fyndar och fyndar. Hur gör du egentligen? =)

till-vidas-ara sa...

Godmorgon gumman!!!
Hoppas du har en fina arla dag! Här strålar solen, men det är aningens svalt fortfarande! Har varit kallt och kyligt hela veckan och igår var jag på ett uuuselt humör :) Försöker mig på målning av skrivbordet men det trilskas med färgen - torkar aldrig och är svårt att slipa utan att det rent ut sagt korvar sig..grr (ler) lite bättre idag!!!
Tror värmen kommer snart - hoppas - annars hoppar vi på Paris-flyget, eller hur?!?

Morgonkramar Lycke

RikkeW sa...

Skønne loppe-sager du har købt dig!!! Jeg er også bare vild med at finde de helt rigtige ting. Man ved aldrig hvad man finder, når man går på loppis, og alligevel kommer man ofte hjem med det helt rigtige. Lamperne dine er fuldstændig vidunderlige!!!
Jeg tjekkede dit link med dine fine sko, holda op det er et lækkert mærke og skøn netbutik. Jeg skal vist sparesammen til et par El Naturalista :)
Hej hej
Kh Rikke

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
[Valid Atom 1.0]