http://re-dizain.blogspot.com/search/label/SAMLING

Kul att du hittat hit!

Välkommen till Re-dizain, en liten värld av retro skandinavisk design från 50-60-70-talet.
Jag är en kulturarvsvårdare och är ständigt på jakt efter nya föremål att forska om. Största intresseområde är tyg!
Ibland blir det tips om "gör själv" saker, loppisfynd och mängder tyg som väcker känslor och nostalgi.
Så glöm inte att följa re-dizain!!!
Lämna gärna kommentar på mina inlägg då hittar jag vägen till dig.


15 juni 2012

Rama in naturen...

med retro tapeter...Här använde jag rester av tapeter vi använde under husrenoveringen samt några bitar jag samlat på mig sedan tidigare, bla vårklockor av Joasef Frank. Tapeterna är både i papper, plastbehandlade samt i venyl äkta 60-70 talare. Jag använde Nordsjö kombilim som jag handlat hos lokala Idé & Design butik. I samma butik köpte vi all färg och golv och fick otroligt bra servis samt 20% på all färg. Ska du göra större renovering är det bäst att öppna ett konto hos din lokala återförsäljare; lite procent gör mycket då:)
Lapptäcksvägg är otoligt roligt projekt som man kan använda som avstressningsterapi :)


Köket är inte helt färdigt, luckorna skall sprutmålas samt baren skall fixas men det största jobbet är färdigt. Köket hade en låg arbetshöjd på 85 cm(vanligt på 60-talet) och vi höjde upp det till 93 cm inkl. nya bänkskivor Numerär som vi inhandlade på Ikea. Det dök upp några problem vi inte tänkte på. Spisen kunde höjas enbart upp till 90 cm, men min duktiga man höjde spissockel genom att sätta distanser mellan skenan och spisramen (vid frågor kan jag be honom beskriva hur). Skönt att det är löst.


Mat-arbetsplatsen har börjat ta form också men en hel del att fixa kvar. Troligtvis kommer vi specialbeställa en djupare bänkskiva och göra lite överhäng vid baren och använda våra gamla Bombo barstolar men så länge njuter jag av vår gamla matgrupp som vi inte använt på många år. Furupanelen målades vitt och det blev riktigt ljust och fräscht och så mycket större:) Jag gillar också vårt nya golv som är ett Pergo vitpigmenterad furu-planka. Vi använde samma golv i alla rum på andra våningen där heltäckningsmattorna fanns tidigare.


Tyget Huller om Buller av Aune Laukkanen designat på 60-talet för Almedahls fick plats ovanför arbetsbänken. Den kommer jag njuta av när jag arbetar vid dator :) En hylla kommer sättas upp rätt över.


TV- hörnan som liknade en bastu för några veckor sedan har också blivit ljust och jag bara älskar det. Inrediningsfasen är i gång, funderingar på färgaccent och valet blir med all säkerhet gult som Metsovaaras Kukka gardin som jag fyndat på tradera för några år sedan. Härifrån har vi utgång till uteplatsen mot vår skogstomt där växer allt från liljekonvaljen, smulltrån, blåbär och massor med
skogsblommor.


Än så länge har jag inte gjort så mycket här ute men det kommer så fort det blir lite tid för utearbete.


 Och tillbaka inomhus...

Gången är ca 8 meter lång och kräver några meter mattor. Dessa har jag fyndat på loppis för ett par tior för 4 år sedan. Med hjälp av halkshydd ligger dom på plats..
Önskar er alla ett härligt veckoslut...7 kommentarer:

Randiga Tråden sa...

Safija, så fint allt blir, spännande att få följa eran renovering. kram Brittmari

Lotten sa...

Men åhhh, vad fint det blir! Kul att få se lite från ert nya hus.... jag följer renoveringen med stor spänning!

maja sa...

Vad fint ni har fått och kommer att få sedan när allt blir klart.

Maria på tid och rum i Årsta sa...

Du är helt makalöst bra på att få det fint. Ser superhärligt ut! :)

Maya sa...

Det blir aldeles underbart Safija!

Charlotte sa...

Vilka glada mattor du fyndat!

dorabella sa...

Ser väldigt fint ut!!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin