http://re-dizain.blogspot.com/search/label/SAMLING

Kul att du hittat hit!

Välkommen till Re-dizain, en liten värld av retro skandinavisk design från 50-60-70-talet.
Jag är en kulturarvsvårdare och är ständigt på jakt efter nya föremål att forska om. Största intresseområde är tyg!
Ibland blir det tips om "gör själv" saker, loppisfynd och mängder tyg som väcker känslor och nostalgi.
Så glöm inte att följa re-dizain!!!
Lämna gärna kommentar på mina inlägg då hittar jag vägen till dig.


18 okt. 2011

Höströja ...

Nu är det höst här vilket innebär lite mer tid inomhus...har ni också behov av att rensa, göra om förnya, köpa/sälja?

Vi håller på med att möblera om i stora rummet och i mitt kreativa kaosliknande rum/ studio...det är dags! Mycket som skall lämna hemmet och tyghyllan på ett eller annat sätt. Lite skall kanske in också. Svårt att röja och rensa  när man handplockat prylar och tyger som är mer än prylar. Kan ni känna igen känslan?


Ett av mina gamla stora fynd, Jobs textiltryck Tistlar skall lämna hemmet efter många år. Svårt att skiljas men är glad för att någon annan får möjligheten att njuta av det. Trycket finns på tradera och mycket annat bla Viola Gråstens pläd av den ovanliga sorten i rosa och rött.


Jag sorterar i tyghyllan / och överallt annat i kaosrummet för att få bättre flöde och lite fria arbetsytor. Det är inte det lättaste för en tygälskare att rensa bland tygerna, det håller ni väl med om, ni alla tygtokiga ;-)
Kommer lägga upp en del på tradera under hösten.
En del prylar har jag skickat till en kompis från Japan och i stället fått så fantastiska skor från japanska Sofa, som man kan se och  beställa här . Jag gillar skor som är naturnära, bekväma och sköna. Dessa uppfyller alla mina krav.

Noa fick en så gullig klocka från Jaxis som jag själv blev väldigt förtjust och som jag fick lov låna någon gång  om jag är väldigt försiktig med den...


Visst är den gullig ..

Nu vet ni lite vad som pågår här och jag  hoppas på mer bloggtid här i höst.. Ha det bäst...

10 kommentarer:

Nusse sa...

Underbara underbara skor! Men undrar om jag någonsin klarar av att beställa, jag blev helt snurrig på sidan du länkade till. Vad kostar de?

gosi sa...

Blir alltid lika glad av att kika in på din blogg...du har en underbar stil helt enkelt :) Blir väldigt avis på din tygsamling, helt makalös.

Re-dizain sa...

Tack Gosi, dina ord värmer å mycket i höstkylan:)
Nusse, Jag förstår inte själv japanska men använder google översättningsprogram. pris är jag lite osäker på också eftersom jag inte betalt dom själv, men tror att dom kostar ca 500kr...

Randiga Tråden sa...

Visst är det skönt att få rensa och städa ur men mitt i allt när jag upptäcker något tyg som jag inte sett på länge så fastnar jag igen. Jag måste också ta tag i alla tyger. Hos dig ser det så fint ut. Kram

Charlotte sa...

Så svårt det är att ta beslut om en sån här "skillsmässa"! Förstår med dej och lider.... Kanhända jag tar beslutet att skiljas från "recycling" på jobbet men inte i hemmet under den här dagen.... Vi får se!

Skjerstad sa...

Jeg er så imponert over din fantastiske stoffsamling ! Og så har du så mye fine detaljer på stua :) Lampa og de "kule tingene på tråder " Vet ikke hva de heter jeg , men jeg har en slik i rødt ;)

Klem fra Janne med ønske om en fin dag :)

retrostuff sa...

Det är skönt att rensa... men svårt när man som du säger handplockat varenda pryl. En del prylar och tyger gillar man mer än andra så de kanske behöver ligga på ”vänt” ett tag innan man kan skiljas från dem.
Skorna är helt underbara!

Retroknappen sa...

Åh, det vackra tisteltyget har jag suktat efter i flera år! Ska hålla koll på tradera. : )

Vintagebutikens blogg sa...

Hej
Hittade till din blogg genom tidningen Retro, och man blir ju bara så glad och inspirerad. Önskar bara att man själv vore lite mer händig när det gäller att sy. Jag kommer helt klart att hålla koll på din blogg i fortsättningen.

Hos Frøken Jensen sa...

Hej Med dig.

Jeg har lige givet dig en blogaward.
Du kan se den her:

http://hosfrkjensen.blogspot.com/p/award.html

Mange hilsner

Betina Jensen / Frøken Jensen

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin