http://re-dizain.blogspot.com/search/label/SAMLING

Kul att du hittat hit!

Välkommen till Re-dizain, en liten värld av retro skandinavisk design från 50-60-70-talet.
Jag är en kulturarvsvårdare och är ständigt på jakt efter nya föremål att forska om. Största intresseområde är tyg!
Ibland blir det tips om "gör själv" saker, loppisfynd och mängder tyg som väcker känslor och nostalgi.
Så glöm inte att följa re-dizain!!!
Lämna gärna kommentar på mina inlägg då hittar jag vägen till dig.


10 aug. 2011

Loppisfynd

Största fynd tror jag är Bulldog designad av Lisa Larson i serie Stora ZOO (1958) och tillverkades mellan 1960-1968. Fint skick utan nagg. Jag  tror inte jag behåller den själv, har redan för många samlar områden.

Uppsala Ekeby vas design Ingrid Atterberg ur serie Nevada 1962-1964 (tror jag). Bada i bra skick med mindre glasyrskav , etikettmärkta och djupstämplade i under.


En jultallrik Arabia från 1978 samt Kalevala samlartallrik 1976, 1978,1980,1981,1982,1983,1985,1986 och 1987 design Raija Uosikkinen. Alla i perfekt skick i original kartong med lite gulnad. Dessa skall jag inte behålla heller trots att dom är urgulliga.


En fin retro emaljmugg och söta 60-tals gardiner med äppelmönster

Söholm vas och söta kaffekoppar från Bavaria Scherzer. Det är från samma serie som jag har med 2 olika motiv sedan tidigare. En emaljerad gryta med mycket glada retro blommor..


Dukar och tyger från tiden..Det börjar bli svårt att få tag i riktiga retro tyger..vad beror det på? Jag hittar väl alltid något men inte så mycket, tur att jag har en så fylld tyghylla redan:) Så fyndat har jag alla gånger eller vad tycker nu? Har ni fyndat mycket?

9 kommentarer:

Wilhelmine sa...

Hei på deg, velkommen tilbake fra ferie. Godt å ha deg tilbake her i bloggverden. Så mye fint du har funnet, masse flotte stoffer...heldige deg;) Klem Wilhelmine

Lotten sa...

Vilka härliga fynd du har gjort! Jag har en Lisa Larsson hund hemma som jag ärvt efter min mormor... kanske är det en sådan som du fyndade tokbilligt.
Jag hittar inte heller så mycket fina tyger men å andra sidan har jag knappt varit på loppis i sommar så då är det ju svårt att fynda ;-)

Kraam Lotten

E.R.R.Y sa...

Du har ju verkligen fyndat med stort F! Massa fina fynd! man får ha tur om man ska hitta några fina retrotyger på loppis nuförtiden, jag hittar knappt några alls! För att inte tala om Lisa Larsson. Du är verkligen en proffsfyndare. :) Grattis till alla fynd!

trillivippa sa...

Det där var en hel del fina fynd skulle jag säga, snyggt jobbat! :)
Men visst har det blivit svårare att hitta fina retrotyger på loppis. Jag fyndade en Gråsten-pläd för 75 kr förra året och drömmer om att hitta några av hennes tyger också...

Nusse sa...

Härliga fynd! Tyget med lila fåglar och blå blommor är fantastiskt, jag har det själv och har bl a sytt väska av det. Hade också en bit i grå-gula toner, men jag tycker att det lilablå är vackrast.

Maria sa...

Så mycket fint du hittat. Bulldogen är ju så häftig, själv har jag aldrig hittat något Lisa gjort. Jättefina tyger. Lustigt tyget du har designat Anna-Greta Söderlund/almedahls hittade jag som förkläde men såg bara några få bokstäver men nu vet jag vem som designat tyget :)

perjohan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Randiga Tråden sa...

Så mycket fint, vilka fynd du har gjort. Vi är för många som letar tyg kanske.

Gila sa...

Oj oj oj ...allt är såå fint! Jag har bloggat om de flesta fynd jag gjort i sommar.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin