http://re-dizain.blogspot.com/search/label/SAMLING

Kul att du hittat hit!

Välkommen till Re-dizain, en liten värld av retro skandinavisk design från 50-60-70-talet.
Jag är en kulturarvsvårdare och är ständigt på jakt efter nya föremål att forska om. Största intresseområde är tyg!
Ibland blir det tips om "gör själv" saker, loppisfynd och mängder tyg som väcker känslor och nostalgi.
Så glöm inte att följa re-dizain!!!
Lämna gärna kommentar på mina inlägg då hittar jag vägen till dig.


15 feb. 2010

Jag saknar en bok om retro textil och design!

För ett tag tipsade jag om boken " Tidlösa mönster"  som jag fick i födelsedagspresent ...Här ...Jag måste bara tala om för alla att jag blev så besviken då jag tittade noga i boken...och kände mig lurad..Det mesta boken visar är det som du kan läsa om på Ljungbergs textiltryckeri hemsidan...Alla dessa härliga textilier som trycks om på nytt... idag!
Jag trodde att jag skulle få mer upplysningar om exempelvis  Stig Lindbergs och Gråstens textil som inte trycks idag...om dom godbitarna som inte ens är signerade ...om textil som vi älskar men inte vet något om!


För varje dag växer min lust att göra en bilderbok om retro tyger och design själv ...är det någon där ute som håller med? Önskar ni en sådan bok?

13 kommentarer:

OttoPippi sa...

Gör det! Gör det!!

Y sa...

jaaaaa!!!

Y sa...

förresten hittade jag en gammal årsbok om just textilier. när maken installerat om allt på datorn som är kopplad till scanner, försedd med bildbehandlingsprogram osv då ska ska försöka blogga lite om den

agata sa...

Jaa! Skriv!

KATTCHING sa...

absolut!! jag saknar oxå en sån bok. en bok med massor med bilder som man nästan kan använda som uppslagsbok. :)

LisaMatilda sa...

Klart du ska skriva!! Vet inte hur man går från bokidé till färdig bok. Vore kul att få följa med hela vägen på bloggen!

Randiga Tråden sa...

Ja, jag håller med dig. Är inte det ett projekt för dig? Skulle vara kul att dokumentera alla tyger, vi är många som skulle hjälpa till eller hur?

Lotten sa...

Absolut! Helt klart jätteintresserad!

KroKKoFin sa...

Jag tycker också att det låter som en ypperlig idé. Här i bloggvärlden tycker jag att man varje dag får bevisat för sig själv att vi sömmorskor har ett omättligt begär efter retrotyger. Och precis som du säger så saknas det rolig litteratur om detta.

Mallaching sa...

Ja! Ojj vilken bra idé! :)

Anna Stilla sa...

Personligen är jag inte så intresserad av retro men det sägs att man ska skriva böcker som man själv vill läsa. Och du verkar ju vara riktigt duktig på retro så kör igång!

Jag saknar till ex en bok eller tidning som skriver om det enkla livet. Jag har läst ett antal böcker om att förenkla vardagen men jag blir bara besviken varje gång. För mig handlar enkelheten om betydligt mer än att ta med sig matlådan till jobbet och skippa lunchen på stan.

Susanne sa...

godmorgon om någon ska göra det så är det du!!
med den kunskapen och kärleken till tyger så javisst!

makiato sa...

Har för mig att bloggaren Saax också ville skriva en bok?! Ni kanske skulle slå er ihop så mycket tyger och kunskap ni verka ha inom området. Jag skulle köpa boken DIREKT. Hoppas du gör slag i saken.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin