http://re-dizain.blogspot.com/search/label/SAMLING

Kul att du hittat hit!

Välkommen till Re-dizain, en liten värld av retro skandinavisk design från 50-60-70-talet.
Jag är en kulturarvsvårdare och är ständigt på jakt efter nya föremål att forska om. Största intresseområde är tyg!
Ibland blir det tips om "gör själv" saker, loppisfynd och mängder tyg som väcker känslor och nostalgi.
Så glöm inte att följa re-dizain!!!
Lämna gärna kommentar på mina inlägg då hittar jag vägen till dig.


10 nov. 2009

Ett 60-tals trebent bord + fallande löv servetter designade av Stig Lindberg

Att förändra hemma med små medel och unika idéer är väl något dom flesta inredningstokiga strävar efter..eller så är jag ensam om det:) 
Bordet är traderafynd köpt tillsammans med ytterligare ett trebent fast njurformat mindre bord. Tanken var att måla om dom i samma färg. Än så länge har jag inte kunnat bestämma  färgen så nu gör jag lite test...
 

Jag har inte lekt tidigare med servetter och hobbylack och måste erkänna att det är ingen lätt uppgift att leka med så stor yta. Servetterna är  tunna och lätt går sönder vid kontakt med vattenbaserat lack. Svårt att sträcka ut dom så lite bubblig yta blev det allt. Därför skivan ser flammig ut. Kanske finns det bättre medel. Skall utforska det lite mer eftersom jag gillar idéen med mönstrad bordskiva, speciellt på dom små gamla.
Bordskivan är mörkröd och jag tror att effekten hade varit större om det hade varit i någon  ljusare färg. 

Jag är jättenöjd och glad för att jag experimenterat med detta också. 
Har du testat metoden?

6 kommentarer:

Kattching sa...

jag har aldrig testat använda servetter men jag har gjort kollage på möbler med tidningsurklipp/tapetklister och sen lack ovanpå det. det kan bli riktigt bra! :)

Lycke sa...

Ser ju kanonfint ut!!!! Skulle gärna få stå hemma hos mig precis som det är!!!!!!!!! Har gjort decoupage med presentpapper och med tapet...och även presentpapper var lite svårt, när det är så tunt o lätt går sönder!!! Detta gillade jag skarpt!!!

Kramhögar Lycke

Susanne sa...

GODMORGON.. Som ett barn blir jag lika ivrig när du skapat något nytt.. jag klickade på bilden så jag fick det stor.. de ser fantastikst ut! Jag har inte prövat på så stor yta men det blev kanon bra! vackert! Och det fins så mycket vackra servetter!!

I Veras hus sa...

Fint! Du är så duktig!
Jag använder decoupage och presentpapper som jag tycker är mer lätthanterligt än servetter. Men decoupage funkar super. Allt i ett liksom!

erry sa...

Jag har gjort decoupage, men bara på små ytor. Det är nog en fördel att ha ett speciellt decoupagelack... och oftast får man ju bäst effekt av mönstret om underlaget är vitt eller har en ljus färg.

Tycker hursomhelst att bordet blev jättebra (mönstret passar perfekt till bordet!), och så blev jag väldigt förtjust i gardinen på bilden! Urläckert tyg!!

Re-dizain sa...

Tack snälla Kattching,Lycke, Susanne,I Veras hus och erry för era kommentarer...ni är så söta:)
Erry: gardinen du ser är i helt underbart tyg designat av Anita Wangel, Ira plåtburk drottningen...det är också enda tyg designad av Wangel jag stött på hittills...Tyget köpte jag för några år sedan hos prylodesign.se

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin