http://re-dizain.blogspot.com/search/label/SAMLING

Kul att du hittat hit!

Välkommen till Re-dizain, en liten värld av retro skandinavisk design från 50-60-70-talet.
Jag är en kulturarvsvårdare och är ständigt på jakt efter nya föremål att forska om. Största intresseområde är tyg!
Ibland blir det tips om "gör själv" saker, loppisfynd och mängder tyg som väcker känslor och nostalgi.
Så glöm inte att följa re-dizain!!!
Lämna gärna kommentar på mina inlägg då hittar jag vägen till dig.


1 okt. 2009

Pfaff coverlock 3.0 i min maskinparkDessa underbara band från 70-talet fick jag på köpet med min nya fina maskin. Helt underbara är dom, jag blev så kär!


Äntligen har jag satsat på en maskin med täcksöm. Maskinen är en kombination av cover och vanlig overlock. Det kommer bli spännande att testa den själv, det såg inte så svårt ut när Jackualine demonstrerade. Det är en del att ställa om då man skall gå från overlock till täcksöm.
Men jag blev stormförtjust i en söm som jag inte egentligen tänkt på tidigare, en kombination av kedjesöm och overlock. I love it!
Möjligheten kommer bespara mig så mycket tid. Jag är sån som overlockar allt och kan jag då få en bra förstärkt raksöm slipper jag sy i två steg. Jippi!
Jag är dock inställd på det att det kommer ta tid innan jag kan ha nytta av alla funktioner maskinen erbjuder.Maskinen är köpt i Jönköping i Pfaff butiken som ägs av härliga Jackualine.

10 kommentarer:

Kardemomme sa...

Hei du :))Så gøy å se bilde av deg! Du er jo jo en kjempeflott dame!! Alltid moro å se bilde av de man kommuniserer med her på nettet! Det tok litt tid før jeg selv turde å kaste meg ut i det men plutselig var jeg klar :)
Båndene du fikk med maskinen din var jo så fine som helst!! Og du verden så heldig du var som fikk to så flott kjeler i Cathrineholmserien! De kjelene er ikke så lette å finne lnger fordi de er så populære! Ha en fin torsdagkveld og helg! Klemmer fra Kardemomme :))

Lotten sa...

Åhh vilka underbara band du fick med.... Jag blev oxå kär ;-) Vad spännande med en ny maskin! Jag har en liten overlock maskin på landet som mamma köpte för evigheter sedan... Kanske skulle ta och lära mig den?

Kraam Lotten

Maria sa...

jag också kär i banden!!

Randiga Tråden sa...

Vad kul med en ny maskin, jag har också en ovelock men den står mest ska lämna in den på service, jag kör med min gamla maskin.Du har en jätte trevlig blog mycket kul att titta på. Brittmari

Amanda sa...

Jaha! Du har köpt maskinen av Jackualine, hon är så hjälpsam och snäll. Det var hos henne som jag köpte min senaste pfaff och var inne förra veckan och tittade på din nya maskin. Köpte du upp alla band? Jag hade lite av elefanterna men var sugen på lite till. Hann du med några loppisar när du var i stan?

Re-dizain sa...

Elefantbandet är helt slut men dom andra finns några meter kvar:)
Jag har varit på myrorna och erikshjälpen och inte hittat så mycket(du har väl plockat alla gobitar haha).

Aida sa...

oh vad roligt att du hr fått hem symaskinen.. jag får komma och provköra den:-)

Y sa...

grattis till maskinen! banden är hur söta som helst!

Beata sa...

Blir lite avundsjuk både på banden och på symaskinen!

elsabech sa...

hejsan :) tak for din blog adresse via mail, vedr køb fra dig på tradera :) jeg er også designer, der designer børnetøj og maler malerier :)rigtig fine kantbånd, elsker at finde retro sy-ting og sager og stof...
en rigtig fin blogg du har, holder øje med den :)

venlig hilsen
elsabech

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin