http://re-dizain.blogspot.com/search/label/SAMLING

Kul att du hittat hit!

Välkommen till Re-dizain, en liten värld av retro skandinavisk design från 50-60-70-talet.
Jag är en kulturarvsvårdare och är ständigt på jakt efter nya föremål att forska om. Största intresseområde är tyg!
Ibland blir det tips om "gör själv" saker, loppisfynd och mängder tyg som väcker känslor och nostalgi.
Så glöm inte att följa re-dizain!!!
Lämna gärna kommentar på mina inlägg då hittar jag vägen till dig.


13 juli 2008

Outfit till båtlivet

Helgen har varit intensiv! Man hinner med så mycket!
Efter en vecka på båten vet jag precis vad för kläder vi skall packa med oss. Knappt några sommarkläder, är det varmt så behövs inga kläder eller en bikini på sin höjd :-)
Däremot på kvällarna och blåsiga dagar är det skönt med varma goa kläder. Frotté prioriterar jag själv. Här visar jag en byxdress i frotté jag fyndat på tradera. Dressen har varit enbart skräddad och väntat sedan 70-talet. Dock mycket oproportionerligt. Mycket vid och skulle kanske passa en som är 170 fast typ 120 i midjemått. Jag skräddade om den och ändrade så det passade mina mått, gjorde om ärmarna och sydde ihop den! Helt perfekt, läcker, varm och praktisk! Älskar den! Kolla!
Sydde om också min gamla skötväskan som har saknat dragkedjan och axelrem under minst ett år. Använde ett 70-tals band som axelrem och sydde om hela öppningen, sydde en ny dragkedja och se; nu är den fin igen och matchar mina underbara clogs från Elnaturalista!
Den blåa frottéklänningen är från 70-talet och ett fynd från myrorna i Borås. Den följde med till båten förra veckan med och det är ett plagg jag använde mest.
Ett behov efter hårband har också uppstått under 1:a båtvecka ,hårspänne räcker inte om man vill en jämnt brun panna.
Sydde dessa idag. Den blommiga sydde jag av en gammal kuddfodral och dom med hjärtan av samma band som remmen till väskan. Bak använde jag muddväv, det ger elasticitet och är mjuk och behaglig. Noa önskade sig den med hjärtan så vi har "lika samma" :-)
Nu blir det inga nya inlägg på några dagar, är redo till nya äventyr i norra Bohuslän!
Ha en underbar vecka!!!

4 kommentarer:

KLOCKARBARN sa...

åh, dom skorna. Har kikat på såna själv. Är dormala i storleken? Kan bara handla dom på nätet så då kan det vara bra att veta. Är du nöjd?

Noa04 sa...

Klockarbarn: Vad kul att du också gillar skorna. Dom är helt underbara, sköna och bekväma tycker jag. Jag skulle kunna köpa alla deras modeller om jag bara hade råd! Storleken är något avvikande(mindre) i jämförense med dom vanligaste fabrikat. El
naturalista är ungefär som Camper storleksmässigt. Första gång jag beställde skor från dom beställde jag ett par 39 och ett par 40. Jag kunde använda båda paren men dom i 39 tag tid att gå in.Nu beställer jag stl 40.Hoppas att svaret var till hjälp!

Jes sa...

Vilka härliga fynd du gjort :) Håller med klockarbarn skorna ser jätte sköna ut! Fina hårband :) Har sytt ett par byxor nu med hjärtbandet men de kommer inte i bloggen förens efter semestrarna, de blev jättefina :)

Tant Grön sa...

Tjusig klänning! Jag har en nästan en likadan jag, den är så mysig :-)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin