http://re-dizain.blogspot.com/search/label/SAMLING

Kul att du hittat hit!

Välkommen till Re-dizain, en liten värld av retro skandinavisk design från 50-60-70-talet.
Jag är en kulturarvsvårdare och är ständigt på jakt efter nya föremål att forska om. Största intresseområde är tyg!
Ibland blir det tips om "gör själv" saker, loppisfynd och mängder tyg som väcker känslor och nostalgi.
Så glöm inte att följa re-dizain!!!
Lämna gärna kommentar på mina inlägg då hittar jag vägen till dig.


18 apr. 2008

Retro eller prinsess rum? Eller både och!

Jag älskar att inreda men att inreda min 3,5 årings rum var inte det enklaste! Själv gillar jag blanda nytt och gammalt, retro och starka färger. Hon tycker om hellångaklänningar i Holly Hobbies stil, mycket rosa och milda färger, volanger, balerina, princesshimmel...suck!
Mycket tankar och skisser innan det blev som det blev. Men jag är jättenöjd och hon med!
Dockvagnen är 70-tals emmaljunga, täcke och kudde sydda i retro landskapstyg.
Mattor och förvaringsboxar från Ikea och sänghimmel från Home butik Freeport Kungsbacka. Gardin har jag sydd i Japanskt sidentyg.


Möblerna är gamla och från olika tidsepoker allt från 1800 och framåt. För att få en gemensam nämnare så bestämde jag att måla om dom. Att bestämma färgen var enkelt för min del, en smultron orangeröd skulle det va! Men hur måla man en sådan och få färgen skifta! Tur att pappa i familjen är jätteduktig på att måla och hade tillgång till en bilverkstad med äkta sprutverktyg! Ja först målade vi med en varm orange och därefter en röd färg som är något dämpande. Sedan tag jag bort färg på vissa ställen för att få vintage känsla över möblerna. Älskar resultatet!

Färgen: specialblandade kulörer av oranget och rött, på Färgtrend

Teknik: Sprutmålning

För vintage look: sandpapper används på dom ställen där naturligt slitage sker ex runt handtagen, nyckelhål i hörnen etc.Väggbonad i Oilily tyg som jag tycker mycket om, helt crazy är det! Hade funderingar på ett landskapstyg men detta blev klockrent ihop med möblerna. Väggbonaden äe en hissgardin som jag sydde och som dottern hade i sitt förra rum(exbostaden). Det var bara att hänga upp den!Sängöverkast är 70-tals i vackraste oranget frotté med så fin struktur! Mjuk och len som finaste sammet och i nyskick. Fransarna runt om. Det bästa av allt att jag fick tag på 2 likadana så jag sydde ett överdrag till madrassen i myshörnan( bild längst ner). Kan det bli bättre! Golvlampan i karamellrosa från 70-talet, svensk design.


Kuddarna är också 70-tals, helt fantastiskt mönster på tyget! Varför kan man inte tillverka såna fina tyger nu längre?!5 kommentarer:

Gulligan sa...

Vilket fint rum!!Vi håller också på och inreder dotters rum och här fick jag massvis med inspiration!!!

Noa04 sa...

Tack så mycket! Vad glad jag blir av att du blev inspirerad! Det är väl meningen med blogg att inspirera varandra!

Noa04 sa...

Tack så mycket! Vad glad jag blir av att du blev inspirerad! Det är väl meningen med blogg att inspirera varandra!

Jes sa...

Vilket härligt rum din dotter har fått!!! Vilka underbara gamla möbler, du har verkligen lyckats med byrån & det gamla skåpet!!! Överkastet & madrasöverdaget var ju bara så härligt, de skulle jag vilja sätta saxen i och sy klänningaar & byxer av :)

Noa04 sa...

Tack Jes,
Överkastet är saxinbjudande förstår jag!, dock det skulle aldrig kunna bli klänning eller byxa av det utan kappa eller overall möjligtvis. Mycket tjockt tyg är det, fast med underbar sammetskänsla ändå.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin