http://re-dizain.blogspot.com/search/label/SAMLING

Kul att du hittat hit!

Välkommen till Re-dizain, en liten värld av retro skandinavisk design från 50-60-70-talet.
Jag är en kulturarvsvårdare och är ständigt på jakt efter nya föremål att forska om. Största intresseområde är tyg!
Ibland blir det tips om "gör själv" saker, loppisfynd och mängder tyg som väcker känslor och nostalgi.
Så glöm inte att följa re-dizain!!!
Lämna gärna kommentar på mina inlägg då hittar jag vägen till dig.


15 nov. 2013

Jag har satt färg på Erik Höglunds ljuskrona


Jag har gjort fel! I sommar hade jag hängt ut fler av mina fina ljuskronor på uteplatsen, helt mysigt att tända lite ljus när man sitter där och äter grillat om kvällarna. Men baksidan medaljen är att ljuskronorna inte klarar av fukten som finns i vår svenska luft och järnet blev rostigt. När liknande inträffar finns det inget medel som kan hjälpa att återställa kronan i användbart skick. Jag genomsökte desperat hela webben och lite till för att rädda min ljuskrona. Tyvärr inget hjälpte. När jag använde ett nytt medel (bang -rost -kalk) gick lite rost bort men järnet ändrade färg och blev ännu fulare. Jag mådde riktigt illa, jag har förstört en del av vårt kulturarv!
Funderade ett tag på att kassera järnet och behålla enbart de vackra glasmedaljongerna! Men vad skulle jag med dom ? Då kom jag på det att jag faktiskt köpt en sprayburk med grön färg för ett år sedan och hade tänkt spraya en string lampfot med. Lampfoten har hamnat på tippen som bla min Nesto gungstol , PO Ström klövervasen, fladdermus fåtöljerna och mycket annat. Min man är riktigt haj på att slänga fel saker!  Med tanke på det hade jag en oöppnad sprayburk med grön färg som jag använde på ljuskronan. Hur enkelt som helst och hur bra som helst! Nu hänger min krona i TV hörnan och är bara så älskad, av mig:)

Det verkar vara enda utvägen, spraya för att rädda den!


Jag har fått 2 laurids Lönborg gröna burkar med orange hjärtan designade av Al och Lena Eklund till min samling. Då tog ja mig lite tid och städade i prylhyllan.Sånt måste man göra ibland eftersom där brukar hamna små saker som inte hör till någon annanstans :)



Prylar vackra att titta på . Många av dessa använder jag dagligen och det tycker jag man ska göra även om det blir lite bruksslitage! 


Jag har fått tag på så många vackra retrohyllpapper från tiden som väntar på att orken kommer. Tänk hur glada  köksskåpen kommer att bli :) 

Önskar er en fin helg !!!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
[Valid Atom 1.0]